Home / Tijdlijn / Vanaf 2018 | Mijn Groene Loper

Vanaf 2018

Mijn (Gezonde) Groene Loper

 

In 2018 is Avenue2 vooral bezig met inrichting van het openbaar gebied tussen Geusselt en Europaplein. Staatwerk, trottoirs, afvoerputten, inzaaien met gras en sloop van de laatste flats...  team GWW klaart deze klussen. De Gravilyn van het gele middenpad heeft door het winterse weer in het begin van het jaar extra tijd nodig om uite harden. Nog even geduld dus!

 

 

Ondertussen zijn de plannen voor de nieuwbouw aan de Groene Loper aangescherpt. 300 geïnteresseerden krijgen aan het begin van het jaar alvast een voorproefje tijdens twee informatiebijeenkomsten. Langs de Groene Loper komt verschillende bebouwing, alsof het door de jaren heen is ontstaan. De bedoeling is om in de loop van het jaar te beginnen met bouwen.

 

Alle bovengrondse ontwikkelingen  vanaf 2018 kunt u volgen via www.mijngroeneloper.nl.

Maastricht-Oost is volop in verandering en we staan te trappelen om de Groene Loper in gebruik te nemen en verder vorm te geven. Van 29 maart tot en met 1 april vieren we #4dagenGroeneLoper. Ook Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander brengt dan een bezoek.

© Fred Berghmans
Januari 2018

Laatste sloopflats gaan tegen de vlakte

De sloop van de laatst overgebleven, beeldbepalende flats aan de President Roosevelaan (langs de voormalige N2) is begonnen. De ruimte is straks nodig voor de nieuwe vastgoedontwikkeling aan de Groene Loper.

© Fred Berghmans
Januari 2018

Wonen aan de Groene Loper

Tijdens 2 informatiebijeenkomsten presenteren Ballast Nedam Development, West8, Humblé-Martens, Projectbureau A2 Maastricht en gemeente Maastricht het geactualiseerd stedenbouwkundig plan voor de Groene Loper aan een 300-tal geïnteresseerden.

© Fred Berghmans
Februari 2018

De laatste bouwkeet verdwijnt

Het was de eerste grote bouwkeet voor A2 Maastricht, en is als laatste overgebleven. Maar na bijna zeven jaar, verdwijnt nu ook keet Kruisdonk: de vaste uitvalsbasis van de wegenbouwers en de mannen van team Kunstwerken van Avenue2. Vaarwel! 

© Reen van Beek
© Fred Berghmans
© Fred Berghmans
© Fred Berghmans
Maart 2018

Mijlpaal Groene Loper

Het gebied tussen Europaplein en Geusselt wordt stap voor stap teruggegeven aan bewoners en bezoekers. Maastricht-Oost is volop in verandering, en dat vieren we samen tijdens #4dagenGroeneLoper van 29 maart tot en met 1 april. 

© Jonathan Vos
© Aron Nijs
Maart 2018

Opening Talentino De Greune Luiper

Op dag 2 van #4dagenGroene Loper vindt de officiële opening van Talentino De Greune Luiper plaats. (Jong-)volwassenen met een psychiatrische en/ of verstandelijke beperking krijgen hier de mogelijkheid om gasten te laten genieten van hun culinaire talenten.

© Fred Berghmans
Maart 2018

Open dag langs de Groene Loper

Op dag 3 van #4dagenGroeneLoper zetten ruim 10 oude en nieuwe organisaties langs de Groene Loper – zoals bijvoorbeeld het Werkhuis Noordoost – hun deuren open, zodat iedereen een kijkje kan nemen.

© Fred Berghmans
© Fred Berghmans